Kupovina novog akvarijuma
Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća  :| |:
-> Filteri, pumpe i filtracioni sistemi

#31: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: celawiLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Sre Feb 14, 2007 1:40 am
    ----
A da li mozda ima ovde na nekom forumu slika kako se stavlja (montira) instalacija za neonke?

#32: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: celawiLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Čet Feb 15, 2007 1:31 pm
    ----
Bio sam juce u jednoj Aqua radnji...oni imaju jedan Atmanov akvarijum od nekog materijala (mozda je pleksiglas)sa zaobljenim ivicama, ima svetlosnu haubu i dve neonke, u toj haubi se nalazi i filter i sve to kosta censored ...Hteo bi da vas pitam za misljenje...Da li je ovaj aq dobro resenje(s' obzirom da nije od stakla)? Da li neko ima iskustva sa slicnim?Da li je skup?....i da li uopste treba uzimati ovako nesto:)??

#33: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: BaneLokacija: Beograd, Voždovac PošaljiPoslato: Čet Feb 15, 2007 9:26 pm
    ----
Nisi rekao koja je litraža!

Jedna od meni veoma poznatih mana je to što se akrilni akvarijumi veoma lako ogrebu kamenom, magnetom u koji je zapao kamečić itd. a a takva oštećenja se ne mogu se sanirati. Grebanje je moguće i kod staklenih ali daleko teže.
Druga i veoma bitna mana je što kinezi rade sve van standarda tj imaju neke svoje standarde pa tako i za dužinu neonskih cevi, koja značajno odstupa od nama poznatih dimenzija. Kineske fluo cevi su veoma loše i kratkog veka trajanja a ne postoji mogućnost (zbog razlike u dužini) da se iste zamene nekim kvalitetnijim. O kvalitetu kineskih cevi pročitaj OVDE.

#34: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: BaneLokacija: Beograd, Voždovac PošaljiPoslato: Čet Feb 15, 2007 10:10 pm
    ----
Celawi, šemu spajanja neonki ću da postavim večeras ili sutra najkasnije. Malo sam tanak sa vremenom. Inače da dodam: u takvom "ključ u ruke" akvarijumu je takodje problem ograničenog prostora za eventulani naknadni dodatak fluo cevi, na već postojeće.

#35: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: coa. PošaljiPoslato: Čet Feb 15, 2007 10:59 pm
    ----
Ako sam u finansijskoj mogucnosti, pre bih se odlucio za Atmanov fabricki akvarijum nego za bilo koju drugu varijantu. Mozda i gresim ipak sam pocetnik u kavaristici.

#36: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: MrvicaLokacija: Beograd, Srbija PošaljiPoslato: Pet Feb 16, 2007 12:47 am
    ----
Atmanovi akvarijumi jesu lepi, ali kao i većina stvari koje prave Kinezi kvalitet izrade je loš i za te iste pare bih pre pravio sam i po svojim zamislima negoli ih uzeo.
coa. citat:
Ako sam u finansijskoj mogucnosti, pre bih se odlucio za Atmanov fabricki akvarijum nego za bilo koju drugu varijantu. Atmanovi akvarijumi su super po mom misljenu i imao sam priliku da vidim nekoliko modela . Rekao sam sebi: "Sledeci put obavezno kupi ovakav akvarijum".

Lepo dizajnirani, sigurni, sa dva spoja manje, manje-vise perfektni. Mozda i gresim ipak sam pocetnik u kavaristici.
coa. reci mi koliko imaš akvarijuma i koliko njih su Atmanovi?

#37: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: draganlavLokacija: beograd PošaljiPoslato: Pet Feb 16, 2007 12:53 am
    ----
I ja sam pre za varijantu da mi neko pravi aq nego da dajem mnogo vece sume samo zbog imena proizvodaca.

#38: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: coa. PošaljiPoslato: Pet Feb 16, 2007 2:10 am
    ----
@Mrvica:
7 i 0.

#39: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: MrvicaLokacija: Beograd, Srbija PošaljiPoslato: Pet Feb 16, 2007 2:18 am
    ----
Hvala na odgovoru, a video sam i prvobitni post.

#40: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: BaneLokacija: Beograd, Voždovac PošaljiPoslato: Pet Feb 16, 2007 3:19 am
    ----
celawi kao što rekoh evo skice. Ne zameri na izradi jer je stvarno na brzinu..... koristiće siguran sam

p.s. jačina prigušnice zavisi od jačine fluo cevi

#41: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: Vladek82Lokacija: Novi Beograd PošaljiPoslato: Pet Feb 16, 2007 11:11 am
    ----
Evo da se i ja malo ubacim u temu oko neonke...
Bane je ok nacrtao semu ali ja bih da ipak naglasim mada pise da je to slucaj kada se koristi ELEKTRONSKA PRIGUSNICA a ne trafo koji se nekada koristio za neonke gde je onda potreban i starter i malo je drugacije povezivanje...Prednost elektronske prigusnice je sto je mnogo puta laksa od trafoa i sto se ne greje kao isti, sto pal neonku cim dobije struju a mana je sto traje manje nego klasican trafo...ali posto nisu skupe naj bolje resenje je eletronska prigusnica, stim sto bih je ja prilikom montiranja instalacije u slucaju uradi sam postavio van haube zato sto je ona dosta osetljivija na kondez vode koji ce se stvarati unutar haube...a i bice ti pristupacnije ako budes morao da i njih zamenis... Rolling Eyes

#42: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: BaneLokacija: Beograd, Voždovac PošaljiPoslato: Pet Feb 16, 2007 11:20 am
    ----
Da, nisam stavio šemu spajanja cevi za magnetene prigušnice jer je malo komplikovanije a i kao što Vladek kaže u mnogome u lošije rešenje od elektronskih kojima je jedino mana to što su osetljive na vlagu. Kod mene je to rešeno posebnom kutijom pored akvarijuma u koju sam smestio svih 7 od planiranih 11 prigušnica.

#43: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: MilošLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pet Feb 16, 2007 3:44 pm
    ----
Mrvica citat:
Atmanovi akvarijumi jesu lepi, ali kao i većina stvari koje prave Kinezi kvalitet izrade je loš i za te iste pare bih pre pravio sam i po svojim zamislima negoli ih uzeo.
coa. citat:
Ako sam u finansijskoj mogucnosti, pre bih se odlucio za Atmanov fabricki akvarijum nego za bilo koju drugu varijantu. Atmanovi akvarijumi su super po mom misljenu i imao sam priliku da vidim nekoliko modela . Rekao sam sebi: "Sledeci put obavezno kupi ovakav akvarijum".

Lepo dizajnirani, sigurni, sa dva spoja manje, manje-vise perfektni. Mozda i gresim ipak sam pocetnik u kavaristici.
coa. reci mi koliko imaš akvarijuma i koliko njih su Atmanovi?

A da li to Mrvica tvrdi na osnovu ličnog iskustva sa Atman akvarijumima ili onako, u stilu "znamo mi to...". U čemu konkretno se ogleda taj "loš kvalitet izrade", osim svima dobro poznatih razlika između običnog i akrilnog stakla? Meni se čini da je koncepcijski (npr. filtracija, pa i osvetljenje, mada tzv. "nestandardnim" fluo-cevima itd) znatno bolji od velikog broja DIY akvarijuma koji se mogu videti na ovom forumu. A možda sam, kao relativni početnik, ipak nešto veoma važno prevideo?

#44: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: MrvicaLokacija: Beograd, Srbija PošaljiPoslato: Pet Feb 16, 2007 4:20 pm
    ----
Nisam imao ni jedan Atmanov akvarijum, ali sam ih dobro zagledao po akva radnjama. Pored razlike staklo - akril, plastika od koga je napravljena hauba je krta, tako da ako želiš da pojačaš svetlo postoji mogućnost i da se trajno ošteti a zamene nema. Čak ako i odradiš kako treba prostor unutar same haube je veoma ograničen. Filtracija koja ide uz taj akvarijum je po meni ne zadovoljavajuća, tj. ona će raditi svoj posao ali moram da napomenem da iako imam kanister filter mislim da od spoljnog ili unutrašnjeg fitera nema bolje filtracije. Inače da pustimo sve to na stranu dovoljno je samo pogledati Rio ili Juvel akvarijume iste veličine i koncepcije pa će ti mnogo jasnije o čemu pričam.
Čak i konstatacija da je bolji od većine DIY akvarijuma ja se ne bih složio, već moram da priznam da je samo lepši, ali i to je samo pitanje umešnosti onoga ko ga pravi.

#45: Re: Kupovina novog akvarijuma Autor: MilošLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pet Feb 16, 2007 5:25 pm
    ----
Mrvica citat:
Nisam imao ni jedan Atmanov akvarijum, ali sam ih dobro zagledao po akva radnjama.
Znači, radi se samo o utisku - negativnom, kao što je i coa. izneo samo svoj utisak - pozitivan. Po meni to nije dovoljno za nekakvu odgovornu ocenu koncepcije ili kvaliteta, a još manje za savet početniku. Ovo vam govorim i na osnovu svog ličnog iskustva, jer sam, kao početnik, nekoliko meseci na ovom, a i na drugim forumima, sa teškom mukom pokušavao da razaberem šta je od saveta i mišljenja stvarno na osnovu znanja i iskustva (koje ja, naravno, nisam imao), a šta i nije baš argumentovano. Samo sam hteo da na to skrenem pažnju.-> Filteri, pumpe i filtracioni sistemi

Sva vremena su GMT + 1 sat

Idi na stranu: Prethodna  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća  :| |:
Strana 3 od 5