Beli pesak-ubica!
-> Fizičko hemijske osobine vode

#1: Beli pesak-ubica! Autor: kire.lazLokacija: Makedinija PošaljiPoslato: Čet Jun 28, 2007 6:59 pm
    ----
OK oni koi prate forum, sigurno zane za moi incident sa ghost shrimps i bloodfine tetre!!! OK denes sam resio podetalno da ispitam problem, jer voda je bila mlecno bela, pa sam resio da izvadim sve biljke sa akvarium i da operem pesak ponuvo. I kad sam vadio biljke, sta da vidim(t.e. pomirisem)--koren je mirisao na trulo, ali je bio perfektno zdrav, jel biljke su rastile ko ludi!!! Kad sam iscrpeo vodu, u vazduh se rasila nepodnosliva smrdea trulez! pesak je smrdio na trulo, ali tragi sa trulo nema. Jedina traga je jedan kvarcni kamen koi je bio ukopna u peska, ukopani deo je bio crni!!! Sta je sada ovo??? Jel neko zna??? Slicni problem sam imao i pre nekoliko godina, isto sa beli pesak (koi navodno je bio kvrac), ali taj pesak sa ovaj danasni su sasvim razlicni!!!

#2: Re: Beli pesak-ubica! Autor: OctopusLokacija: Singidunum PošaljiPoslato: Čet Jun 28, 2007 11:33 pm
    ----
Hajde za početak probaj da slikaš taj famozni pesak da vidimo o čemu se radi. Jesi li u podlogu osim njega stavljao još nešto. Znaš i sam da neprijatan miris ne ukazuje na dobro. Belo zamućenje potiče najverovatnije od infuzorije a moguće je da su ona i neprijatan miris nastale usled nekog organskog raspadanja. Bilo bi jako dobro da izmeriš amonijak i nitrit.

#3: Re: Beli pesak-ubica! Autor: kire.lazLokacija: Makedinija PošaljiPoslato: Pet Jun 29, 2007 10:25 am
    ----
Ok evo ga taj famozni peska!
Da mutna voda moze biti infuzorija, ali koliko ja znam ribe i rakcice ne gine iz infozorije, jel da?

#4: Re: Beli pesak-ubica! Autor: kire.lazLokacija: Makedinija PošaljiPoslato: Pet Jun 29, 2007 12:10 pm
    ----
u AQ

#5: Re: Beli pesak-ubica! Autor: kire.lazLokacija: Makedinija PošaljiPoslato: Pet Jun 29, 2007 12:12 pm
    ----
u AQ

#6: Re: Beli pesak-ubica! Autor: krckoLokacija: novi beograd PošaljiPoslato: Pet Jun 29, 2007 12:19 pm
    ----
Ako si vec sve izvadio , bez merenja parametara , na koje Ti je ukazao Octopus , onda mozemo samo nagadjati da su ribe i racici potrovani prilikom raspada organskih materija i povecane kolicine stetnih materija . Za infuzoriju si u pravu, ne skodi . Nije lose, ako kreces od pocetka sa tim aq . da kvarcni sljunak, koji na slici izgleda kao i moj , posle ispiranja , poparis i vrelom vodom . Kada sve ponovo vratis , ostavi aq. da se stabilizuje . Pozdrav

#7: Re: Beli pesak-ubica! Autor: MrvicaLokacija: Beograd, Srbija PošaljiPoslato: Pet Jun 29, 2007 1:24 pm
    ----
Kire a da li ti prilikom menjanja vode usisavaš podlogu i koliko često menjaš vodu u tom akvarijumu?
Meni se čini da ti to ne radiš i da više hraniš ribe, pa se zato skupilo dosta djubreta organskog porekla koje se raspada i kvari kvalitet vode.

#8: Re: Beli pesak-ubica! Autor: A.T.Lokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pet Jun 29, 2007 5:53 pm
    ----
Мутне су ти слике. Без обзира, мени песак делује у-реду (стандардни продајни).

П.С. Извади мало песка, осуши добро и убаци у неку посуду са неком кућном хемикалиом/растварачем каменца ако већ жалиш да провериш количину калцијума.

Поздрав!

#9: Re: Beli pesak-ubica! Autor: kire.lazLokacija: Makedinija PošaljiPoslato: Pet Jun 29, 2007 8:58 pm
    ----
Ok ovako stoje stvari akvarium je star samo 3 nedele, tako da ne sam iam o mogucnost staviti ribe, pa nisam stavio ni hranu, od kad su mi izginule rakove nisam stavio nista vec 2 nedele
i pred neki dan kad sam stavio 5 bloodfine tetre izginuli se za 5 min nakon nivnog stavanja! Pa tako da....ja stvarn neznam sta je !

#10: Re: Beli pesak-ubica! Autor: SokolyLokacija: Skopje PošaljiPoslato: Čet Dec 20, 2007 11:58 am
    ----
Pesak koji si koristio ti je ili sakupljen od Markovo reke blizu Skoplja ili si kupio u prodaji za gradjevinu. Taj je pesak prilichno sitne granulacije i svetle boje. Nalik kvarcnog. Tako sitan pesak nije najbolja solucija za rast biljke jer kad se korenovi sistemi razvijaju ravno je na udarac u beton. Shto je sitniji peasak to je tezhe biljkama da razvijaju koren. Da srechna opkolnost je da veliki broj akvariumskih biljki crpi svoju hranu i preko lista a ne samo korenom. Moja obzervacija u tom sluschaju je da nisi dovoljno dobro oprao pesak da bi ischistio svu nechistotu od organskog raspada. Pesak ako si kupio u radnju obichno trgovci samo proplaknu pesak i stave u kesama. Zato ponovo prochisti pesak i probaj ponovo. Lepo bi bilo da proverish i dali peasak reaguje na HCL, odnosno ima li karbonate u njemu.
Sokoly-> Fizičko hemijske osobine vode

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1