Problem sa Ancitrusom
-> Slatkovodne tropske akvarijumske ribe

#1: Problem sa Ancitrusom Autor: SnikSLokacija: Aleksinac PošaljiPoslato: Uto Dec 11, 2007 2:12 pm
    ----
Vredan je sveka cast ali kada hranim ribe sve dok ima hrane Ancitrus juri Coryje i ne da im da jedu.Da li je to normalno ili je ovo neki vanredni slucaj i sta da radim?
Izmedju hranjenja nikog ne dira.


Jutros sam primetio da jedan odrasli cory nema levo bocno peraje.
Da li je to delo Ancitrusa?

#2: Re: Problem sa Ancitrusom Autor: MrvicaLokacija: Beograd, Srbija PošaljiPoslato: Uto Dec 11, 2007 3:02 pm
    ----
Ancistrusi vremenom znaju da se prilagode na suvu hranu i da ne diraju alge, a prilikom hranjenja ostalih riba, juri ih kako bi sebi obezbedio dovoljnu količinu hrane pa se i to može smatrati ''normalnim'' ponašanjem.
Taj Cory sigurno je stradao od neke druge ribe jer ancistrus ima takav položaj usta da je skoro nemoguće da mu je on otkinuo.
Jesi li ubacivao još nešto od riba osim onih u tvom predstavljanju?

#3: Re: Problem sa Ancitrusom Autor: SnikSLokacija: Aleksinac PošaljiPoslato: Uto Dec 11, 2007 3:34 pm
    ----
Samo one a ajkule sam izbacio

#4: Re: Problem sa Ancitrusom Autor: MrvicaLokacija: Beograd, Srbija PošaljiPoslato: Uto Dec 11, 2007 3:46 pm
    ----
Ne znam kako se ponašaju botie sa ostalim ribama i da li one mogu da načine takvu štetu drugoj ribi. Sačekajmo nekog ko ih ima da da svoje mišljenje.

#5: Re: Problem sa Ancitrusom Autor: Mirka PošaljiPoslato: Uto Dec 11, 2007 8:58 pm
    ----
Ne verujem da je to delo ancistrusa. Imam preko 20 cory-ja (pretezno pandi ) na dnu i pet odraslih ancistrusa (polno zrelih muzjka, bez ijedne zenke) veoma teritorijalno nastrojenih i prilicno ratobornih. Tacno je da se prilikom hranjenja otimaju i znaju biti napasni ali nikome i nikad nisu naneli nijednu povredu. Verovatno je to sto navodis delo neke druge ribe a mozda i povreda o neki ostriji kamen. Za botie ni ja neznam jer ih dosad nisam imala u akvarijumu.

#6: Re: Problem sa Ancitrusom Autor: viennaLokacija: Frauendorf PošaljiPoslato: Sre Dec 12, 2007 12:16 am
    ----
za botie znam da imaju tu neku otrovnu bodlju koja drugu ribu moze i usmrtiti (u slucaju da su u manjem prostoru zajedno) ali za takvu /opisanu povredu ne znam...samo sam navela o toj ribi ono sto sam i sama skoro saznala .

#7: Re: Problem sa Ancitrusom Autor: krckoLokacija: novi beograd PošaljiPoslato: Sre Dec 12, 2007 12:31 am
    ----
Što se Macracante tiče , lep članak o njima imamo zahvaljujući Octopusu .
U mom akvarijumu su dve zajedno sa Discusima , ženkom ancitrusa , malenim otocinclusima , siamensisom, flying foxovima , 2 para c.japonica i 2
para Red Chery shrimpa, ove račiće retko vidjam , ali promuvaju se ponekad. Mislim da svoje borbene mogućnosti koriste samo kada su neposredno ugrožene , inače su dosadne ostalim stanovnicima u svojoj radoznalosti i jurenju .
Ne verujem ni da je ancitrus krivac, ova devojka hoće ponekad da pojuri krupnije algare ako joj se nadju na putu . Oko hrane se ne otima , još uvek je zadovoljna panjevima , krupnijim listovima i čišćenjem stakla . Poydrav

#8: Re: Problem sa Ancitrusom Autor: LakyLokacija: Bela Crkva PošaljiPoslato: Sre Dec 17, 2008 12:03 pm
    ----
Po mom misljenju to definitivno nije posledica koju je naneo ancitrus. Botije su uglavnom dosadne ribice non stop jure ostale ribice po akvarijumu naravno one koje naseljavaju dno, ali iskreno sumnjam da su one uzrok toga, one uglavnom traze drustvo a to sto plivaju uz neku ribicu ne znaci da da ce je povrediti. Znaci Ancitrus nije sigurno. I moji se otimaju za hranu jer mi je akvarijum mesovit, pa moraju da se otimaju sa koridorasima jer algi nema dovoljno pa moraju malo da uzmu i hranu kojom ih hranim, ali mi se do sad nije desilo da su zesce napali bilo koju ribicu da je povrede , njihovi napadi se uglavnom svode na to da oteraju ribicu sa svoje teritorije ili da dodju do hrane. Nadam se da sam bio od pomoci. Pozz-> Slatkovodne tropske akvarijumske ribe

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1