Izrada velikog akvarijuma
-> Staklo, grejači, svetlo i sva ostala tehnika potrebna za održavanje akvarijuma

#1: Izrada velikog akvarijuma Autor: zopex2008Lokacija: beograd PošaljiPoslato: Pon Jan 12, 2009 7:00 pm
    ----
Planiram izradu velikog akvarijuma dimenzija 350x70x75(visina). Nesto slicno sto je OKTO. imao u svojoj radnji u Piramidi. Kako sam dobio vise informacija o potrebnoj debljini stakla voleo bih da mi neko napise sta misli. U tablicama sam nasao kontradiktorne podatke, a hteo bih da aq bude uradjen po propisima, tj siguran koliko je to moguce.

#2: Re: Izrada velikog akvarijuma Autor: steka.nikolicLokacija: podgorica PošaljiPoslato: Čet Mar 12, 2009 11:36 am
    ----
hmmm.... sve je to ok... ali fora u tome shto o ne moze da radi swako... ne znam da li si mislio kod obicnog staklara ili bas da narucis u nekoj prodavnici za pravljenje akvarijuma. jer za tako velik akvarijum ukoliko bi ga pravio neki staklar on ga moze napraviti sa extra silikonom itd. ali on mora da ga naspe do wrha i 24h da mu ostoji
a bogami ako mu pukne nece mu biti nimalo mala steta... plus poplava + novo staklo i novi rad...ipak bi ti bolje bilo da to kupis ili d apravis bas kod nekog specijalizovanog staklara za pravljenje akvarijuma. a shto se tice debljine stkla normlano da je velika. treba izdra taj silni pritisak :)))

#3: Re: Izrada velikog akvarijuma Autor: MrvicaLokacija: Beograd, Srbija PošaljiPoslato: Čet Mar 12, 2009 11:12 pm
    ----
steko takav akvarijum je posle veoma teško ili skoro nemoguće prebaciti na mesto predvidjeno za njega, on se lepi na licu mesta. Čak i prenošenje samog stakla može biti veoma problematično, što zbog težine, što zbog velikih dimenzija i opasnosti da se ošteti.
zopex nadam se da ćeš dobiti valjan odgovor na postavljeno pitanje i da ćemo moći i mi da uživamo u lepoti tolikog akvarijuma.

#4: Re: Izrada velikog akvarijuma Autor: krckoLokacija: novi beograd PošaljiPoslato: Čet Mar 12, 2009 11:33 pm
    ----
Tako nešto , osim sastavljanja na licu mesta , iziskuje i posebnu narudžbinu stakla , preturajući nešto , naišao sam na podatak da su uobičajene dužine 321 cm. , a da ih ima i od 600 cm . Zopex , da li si nešto saznao za ovaj megaprojekat koji si planirao Question . Pozdrav

#5: Re: Izrada velikog akvarijuma Autor: zopex2008Lokacija: beograd PošaljiPoslato: Pet Mar 13, 2009 7:20 am
    ----
Sve je u zavrsnoj fazi, duzina stakla je 321 cm, jer se tako radi, a nije bilo tih tabli od 600. Inace lepice se na licu mesta i dobavljac stakla ce ga isporuciti na sopstvenu odgovornost na mesto gde ce se lepiti. Inace necu ga sam lepiti nego provereni ljudi koji iza sebe imaju veliko iskustvo. Kad dodje do realizacije bice i fotki.

#6: Re: Izrada velikog akvarijuma Autor: OctopusLokacija: Singidunum PošaljiPoslato: Pet Mar 13, 2009 9:32 am
    ----
Tabli od 6 m ima, samo niste izgleda tražili gde treba.
Vodi računa čime to lepite. Kada radim ovako velike akvarijume uvek tražim od proizvodjača silikona direktno, napismenu garanciju da je njihov proizvod namenjen lepljenju akvarijuma odredjenih dimenzija , tj da na duge staze može izdržati odredjeni pritisak kako vremenom ne bi došlo do samoodlepljivanja. Mnogima se upravo to dešavalo kroz par godina.
Do sada sam uspeo samo od dva velika proizvodjača da dobijem garanciju za tako nešto. Ostali nisu želeli da garantuju za svoj proizvod u takve namene. Medju njima je i prizvodjač čiji se silikon masovno koristi na ovim prostorima, koji jeste namenjen za akvarijume ali kako proizvodjač meni u pismu reče ne veće od 1000 l. Ne spominjem imena radi pisanja u skladu sa pravilima foruma. Da ne bude kako neke kudim a druge preporučujem i hvalim.
Uzgred za koju debljinu stakla si se opredelio?
Takodje akvarijum koji pominješ ja još uvek imam. To je bio jedan od prvih Velikih koji sam radio a posle njega je bilo i mnogo većih. U principu težak je to fizički rad od samog procesa pravljenja preko uredjenja do održavanja.

#7: Re: Izrada velikog akvarijuma Autor: zopex2008Lokacija: beograd PošaljiPoslato: Pet Mar 13, 2009 10:42 am
    ----
Staklo je 24 mm, dno tri desetke lepljene folijom. Mogao bi da mi posaljes na pp naziv silikona.

#8: Re: Izrada velikog akvarijuma Autor: ribaxLokacija: Jagodina PošaljiPoslato: Pet Mar 20, 2009 11:43 pm
    ----
zopex2008 sve pohvale za ovaj poduhvat. Mene interesuje šta planiraš da držiš u tom bazenu :of:-> Staklo, grejači, svetlo i sva ostala tehnika potrebna za održavanje akvarijuma

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1