voda se peni
-> Fizičko hemijske osobine vode

#1: voda se peni Autor: rasaLokacija: n.sad PošaljiPoslato: Čet Feb 16, 2006 11:56 pm
    ----
Baloncici koji izlaze iz ugaonog filtera prave penu (ne bas prava pena nego gomila baloncica ostaje na vodi duze vreme)!
Gde gresim,sta mi je ciniti!? Wink

#2: Re: voda se peni Autor: MrvicaLokacija: Beograd, Srbija PošaljiPoslato: Pet Feb 17, 2006 12:08 am
    ----
Mehurići na površini vode ukazuju da kvalite vode nije zadovoljavajući i da moguće prisustvo amonijaka u vodi koji je opasan po ribe.
Za početak smanji hranjenje i promeni deo vode.

#3: Re: voda se peni Autor: BaneLokacija: Beograd, Voždovac PošaljiPoslato: Pet Feb 17, 2006 12:10 am
    ----
Prvo moguće je da se na površini formirao proteinski sloj koji izgleda kao bela skrama a potiče najčešće od hrane (nije opasno) te on zadržava balončiće. Drugo što je moguće da je povećana količina amonijaka usled neredovne zamene vode!

Poslednji izmenio Bane dana Sub Maj 06, 2006 11:59 am, izmenjeno ukupno 1 puta

#4: Re: voda se peni Autor: FIKUSLokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pet Feb 17, 2006 12:23 am
    ----
Verovatno si nov u akvaristickim vodama cim si toliko pozurio sa ubacivanjem riba u AQ. Ne bih hteo da te obeshrabrim, ali ocigledno je da nesto ne valja.

Hoce voda da peni kad se u vodi pojavi amonijak kao rezultat bioloskog otpada usled metadolizma riba, viska hrane, trulog bilja itd, a narocito kod novog AQ... Pojacaj aeraciju i filtraciju sto je moguce jace, smanji ishranu riba, hitno kupi neki od bio-startera i prilikom svake zamene vode u akvarijumu, doziraj ga prema prilozenom uputstvu. Jednostavno, bioloska filtracija vode trazi vreme koje je potrebno da se razviju kolonije "korisnih" bakterija u filteru.

U tvom prethodnom postu sam ti rekao da si malo pozurio sa ubacivanjem riba... Ako sam dobro razumeo, tvoj akvarijum jedva da je u pogonu nekoliko dana, sto nikako ne moze pogodovati ribama. Verovatno je koncentracija amonijaka vec dostigla odredjene vrednosti koje ce se sasvim sigurno odraziti na zdravlje riba.

Neki bi savetovali i da uzmes filter masu ili vodu iz drugog dobro iscikliranog akvarijuma, mada na taj nacin mozes izazvati neke druge probleme. Uh... Ceste ali manje zamene vode...

FIKUS

#5: Re: voda se peni Autor: A.T.Lokacija: Beograd PošaljiPoslato: Pet Feb 17, 2006 1:50 am
    ----
Savetujem raso da malo ''pročešljaš'' neke teme na forumu koje se tiču filtracije vode i uopšteno kvaliteta vode.

Ćaos!

#6: Re: voda se peni Autor: NenadLokacija: Gostivar, Makedonija PošaljiPoslato: Uto Feb 21, 2006 1:06 am
    ----
Slazem se sa Fikusom oko filtracionog materijala iz zdravog iscikliranog akvarijuma. Ako pazis od koga uzimas, rizik je minimalan. U svakom slucaju, manji od rizika u slucaju naglog podizanja koncentracije amonijaka, narocito u malom akvarijumu.-> Fizičko hemijske osobine vode

Sva vremena su GMT + 1 sat

Strana 1 od 1