|
 |
Sadržaj:
|
 |
Naslovna Octopus Databaza Komunikacija Pretraživanje
Bolesti riba
 |
Poslednjih 10 poruka
|
 |
 |
Sekcije - tekstovi
|
 |
 |
Posećenost
|
 |
Imali smo 125180811posećenih stranica od January 2005
|
 |
Forumi › SAM SVOJ MAJSTOR › Uradi sam › cena pravljenog akvarijuma |
 |
Idi na stranu: 1, 2 Sledeća
 |
cena pravljenog akvarijuma
Poslato: Uto Feb 13, 2007 11:33 pm
|
|
 |
 |
Re: cena pravljenog akvarijuma
Poslato: Sre Feb 14, 2007 4:46 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Sre Feb 14, 2007 10:20 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Feb 15, 2007 11:12 am
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Feb 15, 2007 12:15 pm
|
|
 |
Pridružio se: Jan 24, 2005 Poruke: 4924 Lokacija: Singidunum
|
Radmanovac citat: |
Sve, sve, ali izbegavaj da ti staklorezac lepi akvarijum. Njemu je posao da sece staklo, a ne da lepi akvarijume. Nadji nekog na sajtu ko je to radio da ti on pomogne. |
Sve u svemu ima u tome malo istine. Većina njih to radi traljavo.
Ipak, sve zavisi na kog stakloresca nabasa. Znam ih nekoliko koji to odrade veoma korektno. A opet, znam i akvariste koji to rade veoma loše. To ti je kao i sa svim ostalim majstorlucima uvek ima onih pravih i ... šarlatana.
Što se tiče ovako malih akvarijuma nije to neka filozofija. Bitno je da čovek ima iskustvo i rutinu u radu, odgovarajuće staklo i odgovarajući silikon.
Etrarkia tu bi mogao da ga pitaš koji koristi. Poželjno je da je na njemu naznačeno da je namenjen lepljenju akvarijuma. Oni bez te napomene su sumnjivi.
etrarkia citat: |
Bio sam juce kod staklorezca i raspitao sam se za akvarijum dimenzija 80 x 40 x 40 (DxVxS) cm i cena je negde oko 2100 din sto je stvarno jeftino. Od 6mm stakla bi napravio, sa ojacanjima. Tog staklorezca su mi preporucili drugi staklorezci jer samo on radi akvarijume i posto sam ja bio sumnjicav oko te debljine stakla, pa mi je on objasnio da je radio i 250L sa 6mm i sl. primere i najbolji deo je da ce on da ga testira kad ga napravi!
Nisam ga jos narucio, jer moram da isplaniram sta u njege i gde da ga stavim. |
Mi se ovde trudimo da o cenama ne polemišemo i to ubuduće poštuj. Kad si već spomenuo tvoj staklorezac nije skup. Šta ćeš za taj novac dobiti videćeš na kraju.
250 l ods 6 mm je visok rizik kako god ga radio. ( zar ima potrebe za tim??? Pa nije deblje staklo toliko skuplje) Naši ljudi su skloni da hvale sami sebe. Ludosti ima uvek . Ja lično sam na farmi zbog opklade pre 4 godine lepio 1200 l od 10 mm koji još uvek drži vodu. Rizik ipak ostaje zauvek. Ipak to nikako ne bih zvao uspeh već ludost. I nikada tako nešto drugome ne bih uneo u kuću. Isto to mislim i za ovaj od 250l/6mm.
_________________ Octopus |
|
 |
Poslato: Čet Feb 15, 2007 3:04 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Feb 15, 2007 8:12 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Feb 15, 2007 9:01 pm
|
|
 |
Pridružio se: Avg 31, 2005 Poruke: 702 Lokacija: Beograd
|
Ех, рекло би се да ми се полако примичу дани доколице (до 2 сата дневно), акваристико поново сам твој!
Слажем се са Октом у вези свега што је рекао, и истичем да акваријум од 100л стварно није проблем залепити. А ако га лепиш двоструко (по споју и унутра), шта препоручујем, не видим разлог зашто га и сам неби лепио. Знам да ја јесам, и то мој први. Узгред, стакло је 5ца (по мени без ризика). Али ништа не може да замени сигурност ионај добар осећај, када знаш да ствар није могла боље да се одради. Мислим да стакло дебљине 6мм обезбеђује оба осећаја за ту запремину. Али сам уради аквријум, евентуално уз асистирање искусног ,,мајстора за акваријуме''..
Поздрав свима!
_________________ (Александар) |
|
 |
Poslato: Čet Feb 15, 2007 11:35 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Pet Feb 16, 2007 12:08 am
|
|
 |
 |
Poslato: Pet Feb 16, 2007 12:12 am
|
|
 |
 |
Poslato: Pet Feb 16, 2007 12:59 am
|
|
 |
 |
Poslato: Pet Feb 16, 2007 2:21 am
|
|
 |
 |
Poslato: Pet Mar 09, 2007 5:24 pm
|
|
 |
Pridružio se: Jan 31, 2007 Poruke: 11 Lokacija: srbija
|
Evo da se javim da zakljucamo temu.
Uzeo sam 100 x 50 x 50 (250 L) u jednoj AQ prodavnici, sa spoljnim filterom po sirini od 20 cm plus dodatna oprema i to me sve izaslo oko 7.500 din.
Jos ostaje samo da napravim postolje, to sam video kako da uradim, od kutija 4 x4 cm i da pokrijem odozgo panelom, mada sam razmisljao da uzmem plocice da ih rasporedim po tom panelu i da ih isfugujem a preko da stavim stirop. Za svaki slucaj
Ako ima neko nesto da mi da neki koristan savet u vezi uredjenja (postolje, poklopac, podloga, pozadina...) sad dok je sve jos u fazi izrade samo
Hvala svima na savetima (wow, rima).
|
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Ne možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
|
 |