|
 |
Sadržaj:
|
 |
Naslovna Octopus Databaza Komunikacija Pretraživanje
Bolesti riba
 |
Poslednjih 10 poruka
|
 |
Poslednjih 10 poruka na forumu
 |
 |
 |
Sekcije - tekstovi
|
 |
 |
Posećenost
|
 |
Imali smo 65829397posećenih stranica od January 2005
|
 |
Forumi › SLATKOVODNA AKVARISTIKA › Slatkovodne tropske akvarijumske ribe › Kolisa lalia-mužjak ne podnosi ženku!? |
 |
 |
Kolisa lalia-mužjak ne podnosi ženku!?
Poslato: Pon Nov 21, 2005 3:32 pm
|
|
 |
 |
Re: Kolisa lalia-mužjak ne podnosi ženku!?
Poslato: Pon Nov 21, 2005 5:25 pm
|
|
 |
Pridružio se: Jan 27, 2005 Poruke: 1207 Lokacija: munZe, Srbija
|
To je normalno, on ako je spreman odmah bi da se mresti, a ona ako nije, dobiće batine, i jos će dobro proći ako je mužjak ne ubije.
Rešenje si sam predložio, ili nabaviti bar još dve ženke, ili ih odvojiti na jedno vreme, dok i ona ne bude spremna.
_________________ " Stotinama godina ljudi su verovali da daždevnjak u bunaru znači da je voda zdrava i za piće, i svo to vreme niko se nije zapitao gde zapravo daždevnjaci idu u toalet "
Terry Pratchett, Reaper Man |
|
 |
Poslato: Pon Nov 21, 2005 5:49 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Uto Nov 22, 2005 12:03 am
|
|
 |
 |
Poslato: Uto Nov 22, 2005 1:13 am
|
|
 |
Pridružio se: Jan 27, 2005 Poruke: 1207 Lokacija: munZe, Srbija
|
U odnosu na druge dvodihalice-lavirintkinje, Kolise su med i mlekо, ali oni ipaк imaju osobine po kojima su poznate sve ribe iz tog roda.
Možeš da probaš sa dva mužjaka, ali ne verujem da će ti uspeti, čini mi se da ti je akvarijum premali za tako nešto. Da je veći možda bi i moglo, ovako...
Probaj da održiš tu ženku u životu, probaj da nabaviš plastičnu mrestilicu o kojoj je Dane pričao, i potraži još ženki i budi uporan kad su kolise u pitanju. To ti je moj savet.
Nadam se da sam nešto pomogao.
_________________ " Stotinama godina ljudi su verovali da daždevnjak u bunaru znači da je voda zdrava i za piće, i svo to vreme niko se nije zapitao gde zapravo daždevnjaci idu u toalet "
Terry Pratchett, Reaper Man |
|
 |
Poslato: Uto Nov 22, 2005 1:30 am
|
|
 |
 |
Poslato: Sre Nov 23, 2005 3:29 am
|
|
 |
Pridružio se: Feb 21, 2005 Poruke: 663 Lokacija: Gostivar, Makedonija
|
Pokajati se? Ne verujem... verovatno ce nakon toga biti jos nasrtljiviji, ili bar nista manje nego sada. Ipak, i ja sam za vizuelni kontakt. Mrestilica za zivorotke, ili da ako imas prostora primaknes onaj manji akvarijum pored zajednickog, pa da se ribe opet vide preko stakla. Ako zenka "napuni" stomak i pocne da se primakava muzjaku sa druge strane stakla, onda mozes muzjaka da pustis kod nje. Svakako, u tom slucaju akvarijum sa zenkom treba biti valjano uredjen za mrest labirintovki, sta znaci: plutajuce bilje i (obavezno) zaklone za zenku.
Ipak, za sada je najvaznije da ona zenka prezivi.
A jos dve zenke su trajno resenje za zajednicki akvarijum.
|
|
 |
Poslato: Sre Nov 23, 2005 2:18 pm
|
|
 |
Pridružio se: Nov 07, 2005 Poruke: 12 Lokacija: Beograd
|
Nažalost ženka nije uspela da se oporavi i strašno mi je žao. Najviše mrzim kada moram iz akvarijuma da izbacujem uginulu ribicu.
Pokušaću ponovo sa dve ili tri ženke, ali ovaj put ću obratiti pažnju na nastali "problem" i nadam se da ću uspeti nekako da nađem rešenje.
|
|
 |
Poslato: Sre Nov 23, 2005 4:49 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Nov 24, 2005 3:23 am
|
|
 |
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
|
 |