|
 |
Sadržaj:
|
 |
Naslovna Octopus Databaza Komunikacija Pretraživanje
Bolesti riba
 |
Poslednjih 10 poruka
|
 |
 |
Sekcije - tekstovi
|
 |
 |
Posećenost
|
 |
Imali smo 125382306posećenih stranica od January 2005
|
 |
Forumi › AKVARIJUMSKA TEHNIKA I OSTALE POTREPŠTINE › Filteri, pumpe i filtracioni sistemi › "Kajmak" u spoljnom filteru i tako to na tu temu |
 |
 |
Re: "Kajmak" u spoljnom filteru i tako to na tu te
Poslato: Čet Jun 10, 2010 10:08 am
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Jun 10, 2010 11:04 am
|
|
 |
Pridružio se: Jan 28, 2005 Poruke: 1046 Lokacija: Beograd
|
Nema potrebe da pereš filter toliko često, a sve filter mase peri isključivo u vodi koju si izvadio iz akvarijuma, prilikom zamene tih 30%. Kad pereš bio kugle ili keramiku, samo je grubo properi u toj vodi, ne ispiraj previše agresivno i detaljno.
Bio kugle će dugo da ti traju, nema potrebe za zamenom.
Što se tiče te površinske skrame, recimo da je to česta pojava u filterima. Možda je protok vode u filteru malji, možda previše hraniš ribe, možda je filter mali za količinu riba u akvarijumu. Dosta toga može da utiče na pojavu skrame u filteru.
Takođe, ako si biološki deo filtera prao u vodi iz česme, mogućnost da je to krivac je velika.
|
|
 |
Poslato: Čet Jun 10, 2010 12:15 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Jun 10, 2010 1:15 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Jun 10, 2010 2:45 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Jun 10, 2010 8:28 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Jun 10, 2010 10:37 pm
|
|
 |
 |
Poslato: Čet Jun 10, 2010 11:13 pm
|
|
 |
Pridružio se: Mar 18, 2010 Poruke: 5 Lokacija: Uzice
|
@biobio Tako uglavnom i radim, operem samo sundjer i vatenol ili vatenol zamenim ako je bash prljav a ovo ostalo mi stoji u vodi iz akvarijuma tako da ga i ne perem. Mislim da nije problem u gustini tog prvog reda jer se lepo vidi da se na njemu nakupi bukvalno sloj zemlje. Shto se tiche ostalih slojeva prljavshtina ne prodire do njih. Ali to je naravno moje laichko mishljenje ... mozda i greshim. Ako da, neki savet mi je dobro doshao.
@Moca Pumpa je Atman AT-303 , proizvodjach je deklarisao kao 600l/h , od drveca imam vinovu lozu i mangro panj ali to bojenje vode je pochelo od skoro a panjeve sam ubacio pre nekoliko meseci. Visina filtera je 40 cm , ribice hranim bash meshovito, imam neke sitne proteinske granule, krupne prot. granule, lisnatu hranu , tubiflex i one velike "tabletice" za ribice shto se gaje sa dna. Naravno ne dajem im svaki put sve od toga nego kombinujem. Hranim ih 2 puta dnevno, ubacim hrane koliko pojedu za par minuta, trudim se da ne ostane po dnu...
EDIT:
Eo dodao sam i sliku dela sa filter materijalima
|
|
|
Ne možeš pisati nove teme u ovom forumu Ne možeš odgovarati na teme u ovom forumu Ne možeš menjati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš brisati svoje poruke u ovom forumu Ne možeš glasati u ovom forumu Ne možeš da prikačiš fajlove na ovaj Forum Ne možeš da skidaš fajlove sa ovog foruma
|
|
 |